MENI
30.9.2009.

ČLANOVI POVJERENSTVA ZA OSTVARIVANJE RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA RAZGOVARALI S IZASLANSTVOM ŠVEDSKOG PARLAMENTA



U ime Povjerenstva za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma, Mirjana Malić i Savo Erić danas su sa Andersom Forsbergom, generalnim tajnikom  i Larsom Starellom, savjetnikom u Odjelu za međunarodnu suradnju Parlamenta Kraljevine Švedske razgovarali o sudjelovanju žena u političkom i javnom životu BiH i Kraljevine Švedske, posebno naglasivši značaj švedskih parlamentarnih iskustava u procesu ostvarivanja ravnopravnosti spolova.

„Ono što je Kraljivena Švedska postigla prije mnogo godina u oblasti ravnopravnosti spolova, mi u BiH planiramo ostvariti u narednom periodu“, istakla je Mirjana Malić, napomenuvši da će se, između ostalog, i promjenama Izbornog zakona pokušati ostvariti veće prisustvo žena u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Bosne i Hercegovine. 
„Iako naš Izborni zakon predviđa da na listama treba biti najmanje 33 posto žena, činjenica je da danas u Vijeću ministara nemamo nijednu ženu ministra, dok u Vladi Federacije BiH dužnost ministra obavlja samo jedna žena“, istakla je Mirjana Malić. (kraj)    


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću