MENI
30.9.2009

Otvoren Centar za posjetioce



U Parlamentarnoj skupštini BiH danas je svečano otvoren Centar za posjetioce, savremeno opremljeni prostor u kojem će više od 50 gostiju moći prisustvovati prezentaciji rada najviše zakonodavne institucije Bosne i Hercegovine i dobiti informaciju više o radnim procesima koji se u njoj odvijaju.

Otvorenju je prisustvovalo više desetina članova Parlamentarne skupštine BiH i njihovih gostiju a obratili su im se Milorad Živković i Ilija Filipović predsjedavajući Predstavničkog odnosno Doma naroda te direktor Misije USAID u BiH Allan Reed. Naglašavajući značaj novootvorenog prostora, oni su istakli da je ovo još jedan korak naprijed u nastojanju da Parlamentarna skupština BiH bude maksimalno transparentna i institucija podvrgnuta demokratskom nadzoru javnosti. 
Ovaj prostor nudi obilje printanog materijala, monografija, glasnika, vodiča i drugih publikacija a opremljen je multimedijalnom opremom za predavanja i prezentacije.
Zamišljeno je da Centar za posjetioce najviše koriste organizirane grupe gostiju a iskazana je spremnost da njihovi domaćini, uz službenike Sekretarijata PSBiH, budu i poslanici odnosno delegati parlamentarnih domova.
U realizaciji projekta opremanja centra aktivno je učestvovala i asocijacija SUNY (Državni univerzitet New York) dok je finansijsku podršku pružila agencija USAID. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću