MENI
1.10.2009

OKONČANA 36. SJEDNICA DOMA NARODA



Na danas okončanoj 36. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH  usvojen je Izvještaj Zajedničke komisije oba doma o postizanju saglasnosti o identičnom tekstu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji.  
U prvom čitanju nisu usvojeni Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o Sudu BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Tužilaštvu BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, dok je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku čiji je predlagač Vijeće ministara BiH usvojen u prvom čitanju.  

Odgođeno je izjašnjavanje o Revizorskom izvještaju o obavljenoj reviziji finansijskih izvještaja BHRT-a na dan 31.12.2008.
Ilija Filipović, Hazim Rančić i Dušanka Majkić su imenovani u Interresornu radnu grupu za pripremu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka.
Usvojen je izvještaj o provođenju Plana aktivnosti za ispunjenje  preostalih obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima za period 15.7.2009. – 7.9.2009.g.  
Prema listi kandidata Ad hoc zajedničke komisije za imenovanje ombudsmena, Nives Jukić je imenovana u Instituciju ombdusmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine.
Data je saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o privilegijama i imunitetima Međunarodne agencije za atomsku energiju, Protokola između BiH i Češke Republike o amandmanima na Sporazum između BiH i Češke Republike o unapređenju i zaštiti ulaganja, potpisan 17. aprila 2002. u Sarajevu, Protokola o sprečavanju zagađenja voda prouzrokovanog plovidbom uz Okvirni sporazum za sliv rijeke Save, Protokola o izmjeni i dopuni ugovora o slobodnoj trgovini između BiH i Republike Turske, Sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj – Drugi projekat upravljanja čvrstim otpadom, Sporazuma o finansiranju između BiH i Međunarodne Asocijacije za razvoj (IDA) – Drugi projekat upravljanja čvrstim otpadom, Sporazuma o finansiranju između BiH i Komisije Evropskih zajednica o programu finansiranja učešća BiH u ERDF evropskim programima međunarodne teritorijalne saradnje „Jugoistočna Evropa“ i „Mediteran“ na osnovu instrumenata za pretpristupnu pomoć (IPA), komponenta prekogranične saradnje za 2008.g. i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o finansijskoj saradnji u 2007. godini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću