MENI
13.10.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH data je saglasnost za ratificiranje Sporazuma o finansiranju između BiH i Komisije Evropskih zajednica u pogledu prekograničnih programa između BiH i Republike Hrvatske, BiH i Republike Srbije i BiH i Crne Gore, na osnovu komponente prekogranične saradnje u okviru Instrumenata pretpristupne pomoći (IPA) za 2008. g.

Komisija je dala saglasnost za ratificiranje Kreditnog sporazuma između Saudijskog fonda za razvoj i BiH za Projekat završetka i opremanja četiri bolnice, Konvencija Međunarodne agencije za atomsku energiju o nuklearnoj sigurnosti i Međunarodne organizacije rada o promotivnom okviru sigurnosti i zdravlja i Preporuke vezane za promotivni okvir profesionalne sigurnosti i zdravlja. 
Također je data saglasnost za ratificiranje Deklaracije o jačanju nacionalnih i regionalnih kapaciteta za pripravnost i reakciju na epidemije i za provođenje Međunarodnih zdravstvenih propisa, Kodeksa postupanja Međunarodne agencije za atomsku energiju po pitanju sigurnosti i zaštite radioaktivnih izvora i Amandmana Međunarodne agencije za atomsku energiju na Konvenciju o fizičkoj zaštiti nuklearnog materijala. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću