MENI
13.10.2009.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА СПОЉНЕ ПОСЛОВЕ



На данас одржаној сједници Комисије за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ дата је сагласност за ратифициковање Споразума о финансирању између БиХ и Комисије Европских заједница у погледу прекограничних програма између БиХ и Републике Хрватске, БиХ и Републике Србије и БиХ и Црне Горе, на основу компоненте прекограничне сарадње у оквиру Инструмената претприступне помоћи (ИПА) за 2008. г.

Комисија је дала сагласност за ратификовање Кредитног споразума између Саудијског фонда за развој и БиХ за Пројекат завршетка и опремања четири болнице, Конвенција Међународне агенције за атомску енергију о нуклеарној безбједности и Међународне организације рада о промотивном оквиру безбједности и здравља и Препоруке везане за промотивни оквир професионалне безбједности и здравља.
Такођер је дата сагласност за ратификовање Декларације о јачању националних и регионалних капацитета за приправност и реакцију на епидемије и за провођење Међународних здравствених прописа, Кодекса поступања Међународне агенције за атомску енергију по питању безбједности и заштите радиоактивних извора и Амандмана Међународне агенције за атомску енергију на Конвенцију о физичкој заштити нуклеарног материјала. (крај) 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу