MENI
14.10.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET DOMA NARODA



Na danas održanoj 39. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, razmatrani su revizorski izvještaji poslovanja jedanaest institucija za 2008. godinu, koje su na osnovu mišljenja Ureda za reviziju institucija za 2008. godinu, dobila ocjenu s rezervom.

Na sjednici su razmatrani izvještaji o poslovanju Agencije za promociju stranih investicija u BiH – FIPA, Predsjedništva BiH i Ministarstva vanjskih poslova BiH koje je prezentirala Dušanka Majkić, kao i izvještaji Instituta za akreditiranje, Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, čiji je izvjestilac bio Adem Ibrahimpašić.
Također, na današnjoj sjednici su razmatrani izvještaji o poslovanju Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH i Ureda za razmatranje žalbi, o čijem je poslovanju izvjestio Hazim Rančić i izvještaji poslovanja Komisije za koncesije BiH, Memorijalnog centra Srebrenica i Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH, izvjestilac Drago Ljubičić. 
Tokom izlaganja izvještaja o poslovanju navedenih institucija, predloženi su zaključci o kojima će se Komisija očitovati nakon okončanja razmatranja svih revizorskih izvještaja koja su dobila mišljenje s rezervom od Ureda za reviziju institucija BiH. (kraj)   


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću