MENI
19.10.2009.

ОКОНЧАНА 37. СЈЕДНИЦА ДОМА НАРОДА



На данас окончаној сједници Дома народа је усвојен Извјештај Заједничке комисије оба дома о постизању сагласности о идентичном тексту Закона о измјенама и допунама Закона о основама безбједности на путевима у БиХ. 
Усвојени су захтјеви Представничког дома за разматрање Предлога закона о измјенама и допунама Закона о слободи приступа информацијама и Предлога закона о допуни Закона о службеном гласилу БиХ по скраћеном поступку.


 

Предлог закона о примјени Римског статута Међународног кривичног суда и сарадњи са Међународним кривичним судом, чији је предлагач Савјет министара БиХ је усвојен у другом читању. Предлог закона о измјенама и допунама Закона о Правобранилаштву БиХ, чији је  предлагач Савјет министара БиХ је усвојен у другом читању. У Комисију за усаглашавање текста Закона са Комисијом из Представничког дома су именовани: Хилмо Неимарлија, Иво Миро Јовић и Зоран Копривица. 
Предлог закона о слободним зонама у БиХ чији је предлагач Савјет министара БиХ је усвојен у другом читању. У Комисију за усаглашавање текста Закона са Комисијом из Представничког дома су именовани: Алма Чоло, Божо Љубић и Слободан Шараба. Предлог закона о измјенама и допунама Закона о спорту у БиХ, чији је предлагач Представнички дом је усвојен у другом читању. У комисију за усаглашавање текста Закона са комисијом из Представничког дома су именовани: Хилмо Неимарлија, Иво Миро Јовић и Зоран Копривица.   
У првом читању су усвојени Предлог закона о измјенама и допунама Закона о управи, Предлог закона о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку БиХ и Предлог закона о Агенцији за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, чији је предлагач Савјет министара БиХ. 
Усвојен је Извјештај о извршењу Буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2008.г., чији је подносилац Предсједништво БиХ и Извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ о ревизији Извјештаја о извршењу Буџета инситуција БиХ за 2008.г, чији је подносилац Канцеларија за ревизију институцију БиХ, као и закључци Комисије за финансије и буџет.
Усвојен је Извјештај из области пољопривреде за БиХ за 2008. годину, чији је подносилац Савјет министара БиХ, као и закључак Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације.
Усвојен је Предлог пословника о раду Одбора за жалбе грађана на рад полицијских службеника у полицијским тијелима БиХ, као и програм „Перспектива“ и информација Министарства одбране БиХ и Заједничког штаба Оружаних снага БиХ о транзицији и збрињавању персонала МОБиХ и ОСБиХ, с Мишљењем и предлозима закључака Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ. 
Нису усвојени Предлог закључка посланика Јерка Иванковића Лијановића поднесен на 13. заједничкој сједници оба дома Парламентарне скупштине БиХ и Предлог закључка делегата Иве Мире Јовића о именовању делегације Парламентарне скупштине БиХ која је у Бриселу требала презентовати испуњавање услова за либерализацију визног режима грађанима БиХ. 
Усвојен је Предлог закључка за именовање Привремене заједничке ад хок комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ за провођење процедуре за избор три члана Управног одбора Агенције за развој високог образовања и осигуравање квалитета. У Ад хок комисију су именовани: Хилмо Неимарлија, Иво Миро Јовић и Драго Љубичић.
Дата је сагласност за ратификацију: Споразума о финансирању између Босне и Херцеговине и Комисије Европских заједница у погледу прекограничног програма између Босне и Херцеговине и Републике Хрватске на основу компоненте прекограничне сарадње у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) за 2008. годину; Споразума о финансирању између Босне и Херцеговине и Комисије Европских заједница у погледу прекограничног програма између између Босне и Херцеговине и Републике Србије на основу компоненте прекограничне сарадње у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) за 2008. годину; Споразума о финансирању између Босне и Херцеговине и Комисије Европских заједница у погледу прекограничног програма између Босне и Херцеговине и Црне Горе на основу компоненте прекограничне сарадње у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) за 2008. годину; Кредитног споразума између Саудијског фонда за развој и Босне и Херцеговине – Пројекат завршетка и опремања четири болнице; Конвенције о нуклеарној безбједности Међународне агенције за атомску енергију, Беч, 17. јуни 1994. године; Конвенције Међународне организације рада о промотивном оквиру сигурности и здравља на раду, бр. 187 из 2006. године, и Препоруке Међународне организације рада у вези с промотивним оквиром професионалне сигурности и здравља  на раду, бр. 197 из 2006. године; Декларације о јачању националних и регионалних капацитета за приправност и реакцију на епидемије и за спровођење Међународних здравствених прописа (2005); Кодекса Међународне агенције за атомску енергију у вези с поступањем по питању безбједности и заштите радиоактивних извора; Амандмана Међународне агенције за атомску енергију на Конвенцију о физичкој заштити нуклеарног материјала. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу