MENI
19.10.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 55. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, usvojeno je Zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2008. godinu, s prijedlozima zaključaka i prilozima koji čine jedinstvenu cjelinu Zbirnog mišljenja.

Tako su na današnjoj sjednici doneseni preliminarni zaključci koji se odnose na mišljenje Komisije o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2008. godinu s utvrđenim „pozitivnim mišljenjem“ i „pozitivnim mišljenjem sa skretanjem pozornosti“, kao i na 31 pojedinačno mišljenje Komisije o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2008. godinu s utvrđenim „mišljenjem s rezervom“. 
Također, članovi Komisije su donijeli određene zaključke koji se tiču najčešće ponavljanih nalaza pri reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH u periodu od 2006. do 2008. godine, kao i u vezi eventualnih sistemskih mjera, čijim bi se poduzimanjem otklonili uzroci ponavljanja revizorskih nalaza u njihovom poslovanju. 
Donesen je zaključak u vezi realizacije prošlogodišnjeg zaključka Komisije o utvrđivanju stegovne odgovornosti za ponovljene nalaze revizije u periodu od 2005. do 2007. godine.
Konačni tekst zaključaka bit će proslijeđen Predstavničkom domu nakon konsultacija članova Komisije i usaglašavanja njihovog konačnog teksta. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću