MENI
13.11.2009.

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNOG POVJERENSTVA ZASTUPNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 84. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sustavom Bosne i Hercegovine i podržana su načela Prijedloga zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima u Bosni i Hercegovini, čiji su predlagatelji zastupnici Adem Huskić, Remzija Kadić i Mehmed Suljkanović. Također je donesen zaključak kojim se predlaže Zastupničkom domu, nakon usvajanja predloženog zakona u prvom čitanju, održavanje javne rasprave.

Članovi Povjerenstva su utvrdili usklađenost sa Ustavom i pravnim sustavom Bosne i Hercegovine i podržali načela za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, predlagatelj Vijeće ministara BiH i za Prijedlog zakona o blagdanima Bosne i Hercegovine i neradnim danima, čiji je predlagatelj također Vijeće ministara BiH.
Utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sustavom Bosne i Hercegovine a nisu podržana načela Prijedloga zakona o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, predlagatelj zastupnik Momčilo Novaković, sa Zaključkom Zastupničkog doma sa 63. sjednice. 
Ustavnopravno povjerenstvo je podržalo Prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi, predlagatelj Vijeće ministara BiH, sa zaključkom Zastupničkog doma sa 63. sjednice. 
Podržan je Prijedlog rezolucije o povijesnoj vrijednosti i važnosti Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a (25.11.1943.) za državnost Bosne i Hercegovine, koju je predložio zastupnik Denis Bećirović. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću