MENI
4.12.2009.

ČLANOVI ZAJEDNIČKOG POVJERENSTVA ZA OBRANU I SIGURNOST BiH NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI U TIRANI



Jačanje sigurnosne suradnje u cilju ranijeg pristupa EU zemalja Jugoistočne Europe tema je regionalne konferencije koja će se 7. i 8. prosinca 2009. godine održati u Tirani. Cilj skupa je pružiti priliku parlamentarcima Jugoistočne Europe da zajedno ojačaju partnerstvo i suradnju u općim sigurnosnim pitanjima i interese za učinkovito suzbijanje prekograničnih prijetnji, organiziranog kriminala, terorizma, nezakonite trgovine i drugih oblika transnacionalnog kriminala.

Za prvi dan skupa (ponedjeljak, 7.12.) najavljene su diskusije o graničnoj sigurnosti i sigurnosnim prijetnjama, kao i o borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala, krijumčarenja oružja, narkotika i lica, nezakonite trgovine - donošenje neophodne legislative. U utorak sudionici konferencije će razgovarati o tranziciji demokratskih institucija i parlamentarnom nadzoru.
U ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na konferenciji će sudjelovati članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH, Adem Huskić, Ivo Miro Jović i Mirko Okolić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću