MENI
23.2.2010

SUSRETI PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSTAVNIČKOG DOMA, MILORADA ŽIVKOVIĆA



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupstine BiH dr. Milorad Živković razgovarao je danas sa predstavnicima Nordem-a, norveškog Instituta za demokratiju i ljudska prava Kare Vollanom i Tonje Merete Viken koji obavljaju istraživanje vezano za manjine i njihovu zaštitu na konkretnom primjeru tri zemlje: Nepalu, Libanu i Bosni i Hercegovini, odnosno, generalno u vezi sa ulogom izbornih sistema u stabilizaciji sukoba i njihov uticaj na procese odlučivanja.

Predsjedavajući Živković je upoznao goste iz Norveške o specifičnostima ustavne strukture i parlamentarizma u BiH, izbornim zakonom i načinom odlučivanja i rada u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Dr. Živković je danas primio i predsjedavajućeg Zelenih/Savez 90 SR Njemačke, Cema Ozdemira i Franzisku Bratner, poslanika u Evropskom parlamentu/frakcija Zelenih/ koji su se interesovali za reakcije u BiH nakon presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu i korake koje ce BiH učiniti kako bi se presuda izvršila i uticaj iste na izborni sistem i Ustav BiH, kao i za aktuelnu političku situaciju u BiH i zakonodavnu proceduru u Predstavničkom domu.
G. Ozmedir i gđa. Bratner su pruzili podršku reformskim procesima i evropskom putu BiH i izrazili nadu da ce BiH dobiti što prije liberalizaciju viznog režima.(kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću