MENI
24.2.2010

SASTANAK KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE I KOMISIJE ZA VANJSKU I TRGOVINSKU POLITIKU, CARINE, SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE SA NOVOIMENOVANIM AMBASADORIMA



Danas su članovi Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda i Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PS BiH razgovarali sa novoimenovanim šefovima diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inostranstvu.  Boriša Arnaut, novoimenovani ambasador BiH u R Srbiji, Nediljko Bilić, novoimenovani ambasador BiH u Češkoj Republici, Pero Matić, novoimenovani ambasador BiH u Japanu i  Nikica Džambo, novoimenovani generalni konzul BiH u Generalnom konzulatu u Frankfurtu, u SR Njemačkoj, su upoznali članove parlamentarnih komisija sa prioritetima svog budućeg rada.

Novoimenovani šefovi diplomatsko-konzularnih predstavništava su naveli da će pored razvijanja prijateljskih odnosa značajan akcenat u radu staviti na jačanje ekonomske saradnje između BiH i zemalja u koje odlaze. 
Tokom razgovora je konstatovano da su ukupni odnosi BiH i zemalja u kojima će raditi novoimenovani šefovi diplomatsko-konzularnih predstavništava dobri, ali i da se očekuje dalje razvijanje saradnje, budući da se radi o destinacijama važnim za Bosnu i Hercegovinu. Također je izraženo očekivanje da će novoimenovani ambasador u Beogradu pojačanim angažmanom doprinijeti da se unaprijede odnosi R Srbije i BiH, koji nisu razvijani u punom kapacitetu zbog dvoipogodišnje praznine na poziciji ambasadora BiH u Beogradu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću