MENI
26.2.2010

NEZAVISNI ODBOR OBAVIO INTERVJU SA PREOSTALIM KANDIDATIMA U OKVIRU JAVNOG KONKURSA ZA IZBOR DIREKTORA POLICIJSKIH TIJELA BIH



Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obavili su danas intervju sa preostalih pet kandidata, koji su se prijavili u okviru Javnog konkursa za izbor direktora policijskih tijela BiH.

Na mjesto zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH apliciralo je svih pet kandidata koji su pristupili intervju, dok je na mjesto direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH apliciralo četiri kandidata. Na mjesto direktora Granične policije BiH, mjesto zamjenika direktora Granične policije BiH i mjesto zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), aplicirale su po dvije osobe, od pet koje su danas pristupile intervju. 
Nakon obavljenog intervjua sa svih trinaest kandidata koji su ispunjavali uvjete konkursa, Nezavisni odbor će u narednom periodu, u skladu sa Zakonom o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture Bosne i Hercegovine dostaviti ministru sigurnosti BiH liste sa najuspješnijim kandidatima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću