MENI
2.3.2010

RUKOVODSTVO PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH SUSRELO SE SA PREMIJEROM REPUBLIKE SLOVENIJE, BORUTOM PAHOROM



Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH danas su primili predsjedavajućeg Vlade Republike Slovenije Boruta Pahora koji u posjeti našoj zemlji predvodi brojnu delegaciju predstavnika Vlade Republike Slovenije i privrednika.
„Svi narodi u Bosni i Hercegovini žele da imaju liberalizirani vizni režim i uđu u Evropsku uniju, samo su različiti načini na koji oni vide de se ti ciljevi mogu postići“, rekao je predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković, dok je predsjedavajući Doma naroda  PS BiH Sulejman Tihić naglasio kako bi za građane bilo veoma važno da Bosna i Hercegovina što prije bude stavljena na Bijelu šengen listu.

Članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH su tokom susreta istakli da Republiku Sloveniju doživljavaju kao prijateljsku zemlju koja Bosni i Hercegovini  pruža značajnu podršku na putu ka evropskim integracijama.  
Slovenački premijer je rekao da Slovenija podržava provođenje ustavnih reformi u BiH i koristi svaku priliku da EU i NATO upozori kako su mir i stabilnost u BiH važni za cijelu regiju.
„Ovo su senzibilna vremena i zbog toga je veoma važno uzajamno povjerenje. Budućnost BiH je u rukama njenih građana i političara, odnosno na sposobnosti postizanja kompromisa“, naglasio je Pahor.    
Susretu premijera Pahora sa članovima kolegija oba doma PS BiH su, između ostalih,  prisustvovali i ministar vanjskih poslova R Slovenije Samuel Žbogar i ambasador u BiH Andrej Graselli. (kraj)       


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću