MENI
2.3.2010

OKONČAN PRVI DIO 14. ZAJEDNIČKE SJEDNICE OBA DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH



Predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Mevlut Čavušoglu (Mevlüt Çavuşoğlu) danas se, prije početka radnog dijela 14. zajedničke sjednice oba doma, obratio članovima Parlamentarne skupštine BiH.

Budući da Vijeće ministara BiH nije dostavilo Informaciju o akciji „Svjetlost“ koju je na današnju sjednicu trebalo dostaviti, u skladu sa Zaključkom Predstavničkog doma PS BiH sa 71. sjednice, usvojen je novi Zaključak kojim se zadužuje Vijeće ministara BiH da u roku od 10 dana Parlamentarnoj skupštini BiH dostavi detaljnu informaciju o akciji "Svjetlost", izvedenoj 02. 02. 2010. godine. Istovremeno se pozivaju ministar sigurnosti BiH, ministar pravde BiH, glavni tužilac Tužilaštva BiH, generalni direktor OSA-e i predstavnici policijskih agencija koje su učestvovale u akciji, da obavezno prisustvuju nastavku današnje sjednice na kojoj će ova Informacija biti razmatrana kao tačka dnevnog reda.  
Usvojen je Prijedlog zaključka o osnivanju Privremene zajednička komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH radi sprovođenja procedure za imenovanje dva predstavnika akademske zajednice i jednog predstavnika nevladinog sektora u Komisiju za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću