MENI
3.3.2010

PREDSJEDAVAJUĆI ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA EVROPSKE INTEGRACIJE, HALID GENJAC RAZGOVARAO SA DIREKTORICOM ODJELA ZA JUŽNU I JUGOISTOČNU EVROPU



Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Halid Genjac razgovarao je danas sa direktoricom Odjela za južnu i jugoistočnu Evropu u Ministarstvu vanjskih poslova Češke, Ivanom Hlavsovom o aktualnoj političkoj situaciji i putu ka evroatlanskim integracijama BiH.

Predsjedavajući Genjac je tokom razgovora upoznao gospođu Hlavsovu o dosadašnjim aktivnostima koje je BiH ispunila  s ciljem što bržeg ulaska u NATO i EU, te posebno naglasio kako je ključ rješenja svih pitanja u Bosni i Hercegovini upravo njena brza integracije u EU i NATO. Također, predsjedavajući Genjac se osvrnuo na aktualno političku situaciju, te istakao važno sljedećih općih izbora čiji ishod u velikoj mjeri može utjecati na i daljnji proces pristupanja Bosne i Hercegovine euroatlanskim integracijama a i na unutarnju situaciju u našoj zemlji.
Sagovornici su danas razmjenili  mišljenja o liberalizaciji viznog režima za građane BiH, te izrazili nadu da će BiH u junu biti stavljena na Bijelu šengen listu, što bi pozitivno utjecalo ne evropski put Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću