MENI
3.3.2010

PREDSTAVNICI ODBORA ZA ŽALBE GRAĐANA NA RAD POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U POLICIJSKIM TIJELIMA BIH RAZGOVARALI SA PREDSTAVNICIMA SIPE I GRANIČNE POLICIJE BiH



Predstavnici Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH, tokom razgovora sa predstavnicima Državne agencije za istrage i zaštitu i Granične policije BiH, razmjenili su informacije s ciljem unapređenja saradnje u pogledu rješavanja žalbi građana na rad policijskih službenika Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu zakonske nadležnosti Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH, dogovoreno je da će Državna agencija za istrage i zaštitu i Granična policija BiH po načelu hitnog izvještavanja, dostavljati Odboru sve vrste prigovora građana na rad policijskih službenika BiH.
Također, predstavnicima Odbora je rečeno kako će ova dva tijela policijske strukture u BiH prigovore dostavljati počevši od 1. marta, te da će izvještavati članove Odbora o fazi u kojoj se određeni predmet nalazi, kao i načinu njegova rješavanja. 
Sastanku su prisustvovali, u ime Odbora za žalbe građana PSBiH, Mate Miletić, predsjedavajući Odbora, zamjenici predsjedavajućeg Amela Bašić i Borislav Radić, te član Ermin Pešto. 
Državnu agenciju za istrage i zaštitu su predstavljali direktor Mirko Lujić i Mirza Lišinović, pomoćnik direktora u Odjelu za unutarnju kontrolu, a Graničnu policiju BiH Žarko Laketa, pomoćnik direktora Granične policije i Mugdin Vranac, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću