MENI
3.3.2010.

ПРЕДСТАВНИЦИ ОДБОРА ЗА ЖАЛБЕ ГРАЂАНА НА РАД ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА У ПОЛИЦИЈСКИМ ТИЈЕЛИМА БИХ РАЗГОВАРАЛИ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СИПЕ И ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ



Представници Одбора за жалбе грађана на рад полицијских службеника у полицијским тијелима БиХ, током разговора са представницима Државне агенције за истраге и заштиту и Граничне полиције БиХ, размјенили су информације с циљем унапређења сарадње у погледу рјешавања жалби грађана на рад полицијских службеника Босне и Херцеговине.


 

Имајући у виду законске надлежности Одбора за жалбе грађана на рад полицијских службеника у полицијским тијелима БиХ, договорено је да ће Државна агенција за истраге и заштиту и Гранична полиција БиХ по начелу хитног извјештавања, достављати Одбору све врсте приговора грађана на рад полицијских службеника БиХ.
Такођер, представницима Одбора је речено како ће ова два тијела полицијске структуре у БиХ приговоре достављати почевши од 1. марта, те да ће извјештавати чланове Одбора о фази у којој се одређени предмет налази, као и начину његова рјешавања.
Sastanku su prisustvovali, u ime Odbora za žalbe građana PSBiH, Mate Miletić, predsjedavajući Odbora, zamjenici predsjedavajućeg Amela Bašić i Borislav Radić, te član Ermin Pešto.
Државну агенцију за истраге и заштиту су представљали директор Мирко Лујић и Мирза Лишиновић, помоћник директора у Одјелу за унутрашњу контролу, а Граничну полицију БиХ Жарко Лакета, помоћник директора Граничне полиције и Мугдин Вранац, начелник Канцеларије за професионалне стандарде и унутрашњу контролу. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу