MENI
5.3.2010

SUSRETI PARLAMENTARNOG VOJNOG POVJERENIKA, BOŠKA ŠILJEGOVIĆA



Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović razgovarao je danas sa potpukovnikom Vladimirom Kabaivanovim, vojnim atašeom Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini, koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo postojanjem Ureda parlamentarnog povjerenika u BiH i istako spremnost za pružanje pomoći radi unapređenja uloge Ureda u zaštiti ljudskih prava i sloboda vojnog osoblja Oružanih snaga i Ministarstva odbrane BiH. 

Tokom razgovora, potpukovnik Kabaivanov je poseban interes izrazio za aktivnosti koje se poduzimaju u vezi zbrinjavanja profesionalnih vojnika kojima zbog starosne granice ističe aganžman u Oružanim snagama BiH, kao i uloge Parlamentarnog vojnog povjerenika u rješavanju tih problema.
Gospodin Šiljegović je informirao potpukovnika Kabaivanova da postoji dobra saradnja sa  Ministarstvom odbrane BiH, Zajedničkim stožerom Oružanih snaga BiH, Generalnim inspektoratom Ministarstva odbrane  kao i Timom za tranziciju s ciljem rješavanja problema zbrinjavanja profesionalnih vojnika kojima ističe angažman u Oružanim snagama BiH. 
Tokom današnjeg dana Parlamentarni vojni povjerenik također je primio Amnu Berbić, šeficu Odjela za ljudska prava i pravdu Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP). Gospođa Berbić je istakla spremnost UNDP-a da tokom višegodišnjih projekata osnaži i ojača ulogu Ureda, na što je gospodin Šiljegović izrazio zahvalnost kao i nadu u daljnju uspješnu saradnju između Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika i UNDP-a. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću