MENI
5.3.2010

ODRŽANA SJEDNICA NEZAVISNOG ODBORA



Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrdio je na današnjoj 6. sjednici rang liste uspješnih kandidata za izbor direktora policijskih tijela BiH sa kojima je obavljen intervju u sklopu Javnog konkursa. Podsjetimo, konkurs je raspisan za mjesta direktora i zamjenika direktora Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i na mjesto zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu.

Nakon što su članovi Nezavisnog odbora izvršili uvid u pristiglu dokumentaciju, obavili su intervju se ukupno trinaest osoba koje su ispunjavale kriterije propisane Javnim konkursom. Radi popune mjesta direktora i zamjenika direktora Granične policije obavljen je razgovor sa sedam osoba, dok je za mjesto zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu obavljen razgovor sa pet osoba.
Također, Nezavisni odbor je obavio intervju i sa osam osoba koje su aplicirale na mjesto direktora  Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine i sa deset osoba koje su aplicirale na mjesto zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.
Nakon što su članovi Nezavisnog odbora nedavno okončali razgovore sa kandidatima danas je rang lista najuspješnijih kandidata upućena Ministru sigurnost BiH, koji će o daljnjoj proceduri izbora direktora policijskih tijela BiH postupiti u skladu sa Zakonom o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću