MENI
9.3.2010

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST BiH



Na danas održanoj sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH nisu podržani principi  Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, čiji je predlagač poslanik Sefer Halilović, ali je podržana  Inicijativa Sefera Halilovića za dostavljanje kompletne Informacije o stanju pripadnika Oružanih snaga BiH kojima u toku 2010. godine ističe Ugovor o angažmanu u OS BiH, uz prijedlog mjera za rješenje njihovog statusa.

Usvojen je Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana na rad policijskih službenika BiH za period septembar-decembar 2009.  i k' znanju je primljena Informacija o sankcioniranju izvršilaca verbalnih i fizičkih nasrtaja na novinare u BiH sa prijedlogom mjera, čiji je sačinilac Ministarstvo sigurnosti BiH.
Na današnjoj sjednici nije razmatran Izvještaj o radu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)  za devet mjeseci 2009., budući da nije dostavljena prethodno tražena Dopuna izvještaja. 
K' znanju je primljena Informacija o realiziranju biletaralnih razgovora iz oblasti odbrane između delegacije Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane SAD-a. 
Nije usvojen Izvještaj o učešću na regionalnoj konferenciji o temi „Jačanje sigurnosne saradnje za što skoriji pristup Jugoistočne Evrope Evropskoj uniji“, koja je održana u Tirani  7. i 8.12.2009., dok je k' znanju primljena Informacija o Drugoj konferenciji o temi „Aktuelno stanje sigurnosti u BiH“ koja je 17. i 18.12.2009. održana u  Banjoj Luci. (kraj)

                       


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću