MENI
9.3.2010

ODRŽANA SJEDNICA PRIVREMENE KOMISIJE ZA PRIPREMU PRIJEDLOGA ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTAVA I STANOVA U BiH



Na danas održanoj 2. sjednici Privremene komisije za pripremu Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2011. godine, usvojen je Poslovnik o radu Privremene komisije.

Članovi Privremene komisije su razmatrali materijale vezane za pripremu Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine. Nakon rasprave, zaključeno je kako je polazna osnova za dokument koji se odnosi na pripremu Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine, Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine koji je Vijeće ministara BiH bilo uputilo u parlamentarnu proceduru. 
Također, odlučeno je da članovi Privremene komisije, imajući u vidu Prijedlog zakona od Vijeća ministara, upute određene sugestije i preporuke s ciljem pripreme Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine, kao i da Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine dostavi podatke s ciljem usklađenosti određenih načela Prijedloga zakona sa standardima statističe Evropske komisije UN-a za Evropu i statističke kancelarije Evropske unije, Eurostata. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću