MENI
17.3.2010

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK BOŠKO ŠILJEGOVIĆ RAZGOVARAO S AMBASADOROM I VOJNIM ATAŠEOM ŠVICARSKE U BiH



Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarao je danas s ambasadorom Švicarske u BiH Rolf Lenzom i vojnim atašeom u Ambasadi Švicarske u BiH, pukovnikom Martinom Transhlerom, o realizaciji projekta opremanja Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika, koji vodi predstavnik Ministarstva odbrane Švicarske, dr. Christian Katrina.

Šiljegović je sagovornike informisao i o broju predmeta na kojima radi, posjetama kasarnama i jedinicama Oružanih snaga BiH, saradnji sa vojnim atašeima akreditovanim u BiH, kao i drugim aktivnostima vezanim za opservaciju i poboljšanje stepena zaštite ljudskih prava pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.
„Pokazalo se da je uspostavljanje Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika ne samo opravdano, već i da je potrebno poduzeti dodatne napore da se  kapaciteti ove Kancelarije još više ojačaju“, naglasio je Šiljegović.  
Posebnu pažnju sagovornici su posvetili problemu pripadnika Oružanih snaga kojima zbog starosne granice ističe Ugovor o profesionalnom vojnom angažmanu  u OS BiH. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću