MENI
19.3.2010

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA PRIVREMENE ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA IZBOR ČLANOVA KOMISIJE ZA IZBOR I PRAĆENJE RADA AGENCIJE ZA PREVENCIJU I KOORDINACIJU BORBE PROTIV KORUPCIJE



Na danas održanoj Konstituirajućoj sjednici Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentrane skupštine Bosne i Hercegovine za provođenje procedure imenovanja dva predstavnika akademske zajednice i jednog predstavnika nevladinog sektora u Komisiju za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije, za predsjedavajućeg  Privremene zajedničke komisije imenovana je poslanik Azra Hadžiahmetović.

Članovi Privremene zajedničke komisije su na mjesto prvog zamjenika predsjedavajućeg imenovali poslanika Velimira Jukića a na mjesto drugog zamjenika predsjedavajućeg delegata Dragu Ljubičića.
Usvojen je Poslovnik o radu Privremene zajedničke komisije, kao i Prijedlog javnog konkursa kako bi se provela procedura imenovanja dva predstavnika akademske zajednice i jednog predstavnika nevladinog sektora u Komisiju za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću