MENI
19.3.2010

PARLAMENTARNI VOJNI POVJERENIK, BOŠKO ŠILJEGOVIĆ RAZGOVARAO SA VOJNIM ATAŠEIMA SLOVENIJE I HRVATSKE U BiH



Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović susreo se danas sa brigadirom Antunom Tunjom, odbrambenim atašeom Ambasade Republike Slovenije u BiH i brigadirom Matijom Aračićem, vojnim atašeom Ambasade Republike Hrvatske u BiH.

Tokom susreta sa brigadirom Tunjom, koji obnaša funkciju predsjednika Udruženja vojnih atašea u Bosni i Hercegovini, i brigadirom Aračićem, zamjenikom predsjednika Udruženja, parlamentarni vojni povjerenik je razgovarao o mogućnostima saradnje sa Udruženjem vojnih atašea u BiH.
Predsjednik i zamjenik predsjednika Udruženja izrazili su interesovanje za rad Ureda parlamentarrnog vojnog povjerenika te izrazili želju za učestvovanjem članova Udruženja prilikom posjeta parlamentarnog vojnog povjerenika postrojbama i zapovjedništvu OS BiH kao i organizacijskim jedinicama Ministarstva odbrane BiH. 
Također, gospodin Tunja i Aračić su izrazili zadovoljstvo uspostavljanjem Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika u BiH, te obećali podršku Udruženja u cilju promovisanja njegove zakonske regulative i uloge u zaštiti ljudskih prava pripadnika vojnih lica u BiH.
Tokom razgovora konstatirano je kako će Udruženje učiniti dodatne napore s ciljem povezivanja i jačanja saradnje Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika u BiH sa osobama u njihovim zemljama koje su zadužene za jačanje vladavine prava, zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih osoba u oružanim snagama. (kraj)

                       


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću