MENI
22.3.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je k' znanju primljen Izvještaj o aktivnostima Vijeća Evrope u 2009.g., sa posebnim osvrtom na Izvještaj Monitoring tima Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope o funkcionisanju demokratskih institucija u BiH.

Usvojeni su zaključci kojim se predlaže Predstavničkom domu da ovaj Izvještaj primi k' znanju i da svojim zaključcima zaduži Vijeće ministara BiH da u roku od 15 dana napravi Akcioni plan realizacije mjera sadržanih u Rezoluciji Monitornig tima. Predstavničkom domu su upućeni i prijedlozi zaključaka da se tekst Rezolucije proslijedi svim vladama na nižim nivoima vlasti kako bi počele sa realizacijom svojih obaveza, da se ubrza ratifikacija Povelje o regionalnim i manjinskim jezicima, kao i da se pozove Predsjedništvo BiH da ubrza proces imenovanja na upražnjene pozicije pri Vijeću Evropu na koje BiH ima pravo.
Komisija je na današnjoj sjednici primila k' znanju materijal Ministarstva vanjskih poslova BiH o Liberalizaciji viznog režima za građane BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću