MENI
23.3.2010

ODRŽANA SJEDNICA PRIVREMENE KOMISIJE ZA PRIPREMU PRIJEDLOGA ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTAVA I STANOVA U BiH 2011. GODINE



Na danas održanoj sjednici Privremene komisije za pripremu Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine, kojoj je prisustvovao i direktor Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović, razmatrani su  materijali u vezi sa pripremom Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2011. godine.

Usvojen je zaključak da članovi Komisije za pripremu Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011.g., prije naredne sjednice,  prisustvuju savjetovanju čiji je cilj upoznavanje članova Parlamentarne skupštine BiH sa osnovnim evropskim zahtjevima i međunarodnim standardima vezanim za donošenje Prijedloga zakona o popisu stanovništva.
Budući da je planirano da sve članice EU, države Zapadnog Balkana, kao i mnoge druge evropske zemlje 2011.g. obave popis stanovništva koji je od temeljnog značaja za ekonomsko i društveno planiranje i rješavanje važnih društveno-ekonomskih pitanja, ovo savjetovanje će, istovremeno, biti prilika da se članovi Privremene komisije za pripremu Prijedloga zakona o popisu stanovništva, informišu o najvažnijim pitanjima vezanim za popis.
Predviđeno da na savjetovanju govore Pieter Everaers, direktor za vanjsku saradnju, komunikacije i ključne indikatore EUROSTAT-a i Dimitris Kourkoulas, šef Delegacije Evropske komisije u BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću