MENI
25.3.2010

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA LJUDSKA PRAVA, PRAVA DJETETA, MLADE, IMIGRACIJU, IZBJEGLICE, AZIL I ETIKU



Na danas održanoj sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku je razmatran Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2009. godinu iz djelokruga Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Službe za poslove sa strancima i Fonda za povratak. Komisija je podržala Izvještaj, konstatujući da je metodološki dobar, objektivan, informativan i sveobuhvatan i zaključak da se detaljna rasprava o njegovom sadržaju treba obaviti na sjednicama oba doma Parlamentarne skupštine BiH. 

Povodom razmatranja Inicijative za proglašenje 27. januara Danom sjećanja na žrtve Holokausta, usvojen je zaključak kojim Zajednička komisija, uz saglasnost predlagača Inicijative, poslanika Adema Huskića predlaže Vijeću ministara BiH da pokrene procedure za obilježavanje 27. januara Danom sjećanja na žrtve Holokausta.  
Komisija je k' znanju primila otvoreno pismo Human Rights Watch upućeno Visokom predstavniku za Bosnu i Hercegovinu.
Povodom predstavke Hidajete Redžić je usvojen zaključak da se sva potrebna dokumentacija dostavi Instituciji ombudsmena BiH kako bi bila donijeta ocjena da li je došlo do kršenja procedura, na koje se predstavka odnosi. (kraj)

                       


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću