MENI
25.3.2010

SUSRETI DELEGACIJE PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH TOKOM SLUŽBENE POSJETE FINSKOJ



Delegacija Predstavničkog doma koju čine predsjedavajući Doma dr. Milorad Živković, zamjenik predsjedavajućeg Beriz Belkić i poslanik i član Grupe prijateljstva s Finskom Vinko Zorić boravi na poziv Parlamenta Finske u zvaničnoj dvodnevnoj posjeti Helsinkiju.

U otvorenim i prijateljskim razgovorima sa prvim zamjenikom predsjedavajućeg Parlamenta Finske  Seppom Kaariainenom te predsjedavajućim Komisija za vanjske poslove i Komisije za odbranu Markku Laukkanenom i Juha Korkeaojaom kao i ministrom vanjskih poslova dr Alexanderom Stubbom, članovi delegacije PSBiH danas su lobirali za što skorije dobijanje liberalizacije viznog režima za građane BiH. Ovom prilikom zahvalili su se na podršci Finskoj za dobijanje statusa nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a i obećali pružiti podršku Finskoj za isti status 2013. godine.
U današnjim razgovorima naglašena je potreba zaključivanja iniciranih bilateralnih sporazuma kao što su sporazum o socijalnom osiguranju, izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i imovinu kao i protokola o primjeni sporazuma između BiH i Evropske zajednice o readmisiji osoba koje borave bez dozvola.
Delegacija PSBiH će posjetu Finskoj završiti sutrašnjim sastankom sa predsjednikom Parlamenta Finske g. Ninnistom. kraj) 

                       


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću