MENI
29.3.2010

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST BiH



Na danas održanoj 49. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, usvojen je Izvještaj o radu Parlamentarnog vojnog povjerenika BiH za period  od oktobra do decembra 2009. godine, čiji je predlagač Parlamentarni vojni povjerenik.

Razmatran je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2009. godinu u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH. Tako su članovi Zajedničke komisije razmatrali izvještaje o radu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Ministarstva sigurnost BiH, Ministarstva odbrane BiH i Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja te donijeli zaključak kojim se podržavaju izvještaje o njihovom radu u 2009. godini. Također, donesen je zaključak kojim se predlaže Vijeću ministara BiH da ubuduće izvještaje o radu dostavlja domovima na razmatranje i izjašnjavanje, a komisije imaju mogućnost tražiti izvještaje o radu tijela Vijeća ministara BiH koja su iz djelokruga rada komisije.
Primljena je k znanju informacija o aktivnostima na izradi „Pregleda odbrane“, čiji je sačinilac Ministarstvo odbrane BiH. Zaključeno je da je potrebno dostaviti dodatne informacije u vezi razmatranog materijala, kako bi se dobili odgovori na pitanja proistekla iz današnje rasprave. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću