MENI
12.4.2010

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 98. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, odgođeno je izjašnjavanje u vezi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, drugo čitanje, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Donesen je zaključak da će se Komisija o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH izjasniti na sljedećoj sjednici, dok se Ministarstvo pravde BiH izjasni o amandmanima koji su predloženi na tekst Prijedloga izmjena i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH.

Odgođeno je izjašnjavanje o autentičnom tumačenju odredaba člana 2. stavka (1) i člana 9. stavka (6) Zakon o Agenciji za osiguranje u Bosni i Hercegovini, čiji je podnosilac Agencija za osiguranje BiH, sa Mišljenjem Vijeća ministara BiH. Zaključeno je da će članovi Komisije donijeti stav o autentičnom tumačenju kada Agencija za osiguranje BiH i nadležni predstavnik Vijeća ministara BiH dostave novo Mišljenje u vezi autentičnog tumačenja.
Odlučeno je da je norma jasna kada je u pitanju autentično tumačenje člana 10. stav (5) tačke 6) Zakona o poštama Bosne i Hercegovine, čiji je podnosilac Agencija za poštanski saobraćaj BiH, s Mišljenjem Vijeća ministara BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću