MENI
13.4.2010

ČLANOVI KOLEGIJA DOMA NARODA I PREDSTAVNIČKOG DOMA, DUŠANKA MAJKIĆ I BERIZ BELKIĆ SUSRELI SE SA MINISTROM VANJSKIH POSLOVA R ITALIJE



- Građanima Bosne i Hercegovine treba jedna vrsta pozitivne poruke da nisu izlovani od Evrope i da će biti podržana njihova konsenzualno izražena želja da uđu u Evropsku uniju i NATO - rekao je je tokom današnjeg susreta sa ministrom vanjskih poslova Italije Francom Frattinijem zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, Beriz Belkić. Istovremeno, zamjenica predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Dušanka Majkić istakla je brojne pozitivne pomake koji su izvršeni unutar BiH.     

„U BiH je mnogo urađeno po pitanju liberalizacije viznog režima i smatramo da liberalizirani vizni režim ne bi bio poklon, već nešto što je ova zemlja zaslužila“, naglasila je ona.
Ministar Frattini je tokom susreta sa čelnicima Parlamentarne skupštine BiH napomenuo kako je odluka o ukidanju viza tehničko pitanje koje ima veliki politički značaj. 
„BiH je prema mom mišljenju izvršila svoje obaveze tako da  Evropska komisija ubrzo može dati pozitivno mišljenje u vezi liberalizacije viznog režima za građane BiH, što bi se moglo ozvaničiti na konferenciji 2. juna“, rekao je Frattini.
Italijanski ministar vanjskih poslova je, također, naglasio da bi iz Bosne i Hercegovine prema NATO savezu trebali biti poslani pozitivni signali koji se sastoje od Informacije o uništavanju viškova naoružanja i Izvještaja o slanju bh. vojnika u Afganistan. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću