MENI
13.4.2010

ČLANOVI ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST BiH U SLUŽBENOJ POSJETI RUMUNIJI



Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine, koju čine predsjedavajući Branko Zrno, zamjenici predsjedavajućeg Šefik Džaferović i Slobodan Šaraba, te članovi Drago Kalabić, Adem Huskić i Vinko Zorić boravit će u službenoj posjeti Parlamentu i drugim državnim institucijama Rumunije od 14. i 15. aprila 2010. godine.

Za prvi dan posjete predviđeni su susreti sa Teodorom Melescanuom, potpredsjednik Senata i presjedavajućim Komisije za odbranu, javni red i nacionalnu sigurnost rumunjskog Senata (Gornji dom) i sa Costica Canacheu, predsjedavajućim Komisijom za odbranu, javni red i nacionalnu sigurnost rumunjskog Predstavničkog doma. Delegacija Parlamentarne skupštine BiH razgovarat će i sa Parlamentarnog grupom prijateljstva sa BiH.
U četvrtak, 15. aprila bosankohercegovački parlamentarci susret će se sa  Mihail Vasile-Ozunuom, državnim sekretarom Ministarstva odbrane za parlamentarna pitanja, odnose sa javnošću i poboljšanje kvaliteta života. Najavljeni su i sastanci u Ministarstvu administracije i unutrašnjih poslova Rumunije i Ministarstvu inostranih poslova Rumunije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću