MENI
14.4.2010

ČLANOVI KOLEGIJA PREDSTAVNIČKOG DOMA I DOMA NARODA SUSRELI SE SA PREDSJEDNIKOM R HRVATSKE, IVOM JOSIPOVIĆEM



Predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda, Sulejman Tihić i Ilija Filipović te zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, Beriz Belkić i Niko Lozančić, razgovarali su danas sa predsjednikom Republike Hrvatske, Ivom Josipovićem.   

„Dobro je da su Republika Hrvatska i Srbija postale dio rješenja, a ne problema za BiH, pri čemu je jednako važno da političari u BiH što prije shvate da sami moraju naći kompromis oko spornih pitanja i snositi odgovornost za ono što rade“, rekao je predsjedavajući Doma naroda Sulejman Tihić, naglašavajući da je rješavanje spornih pitanja u BiH ključ za mir i stabilnost u regionu.  
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda, Ilija Filipović je rekao kako je Ivo Josipović, kao predsjednik države koja je supotpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma pozvan da pridonese rješenju spornih pitanja u BiH, dok je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma, Niko Lozančić naglasio da posjeta predsjednika Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini pridonosi boljoj regionalnoj saradnji.
"Dobrosusjedski odnosi naših zemalja imaju uzlazni trend, što prati i unapređenje odnosa između Parlamenata BiH i R Hrvatske“, istakao je Beriz Belkić. 
Predsjednik Josipović je rekao da su različitosti prednost i bogatsvo Bosne i Hercegovine, objašnjavajući kako je uz ulazak u EU, za R Hrvatsku prioritet stabilnost u regiji i da je njegova zemlja zainteresirana da BiH što prije uđe u NATO.
„Povijest nas povezuje, dijelom opterećuje, ali se nadam da ćemo opterećujuće elemente prevazići. Mi trebamo unaprijediti odnose na političkom i ekonomskom planu, jer su naše ekonomije komplementarne i kao takve trebaju nastupati prema trećim tržištima. Isto tako komplementarni su naši interesi za ulazak u Evropsku uniju“, zaključio je Josipović. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću