MENI
16.4.2010

ODRŽANA SJEDNICA PRIVREMENE ZAJEDNIČKE KOMISIJE PS BiH ZA IMENOVANJE PREDSTAVNIKA U KOMISIJU ZA IZBOR I PRAĆENJE RADA AGENCIJE ZA PREVENCIJU KORUPCIJE I KOORDINACIJU BORBE PROTIV KORUPCIJE



Na danas održanoj sjednici Privremene zajedničke komisije oba doma PS BiH za provođenje procedure za imenovanje dva predstavnika akademske zajednice i jednog predstavnika nevladinog sektora u Komisiju za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, otvorene su koverte sa prijavama kandidata na Javni konkurs.

Konstatovano je da je prispjelo ukupno sedam prijava, od čega su tri prijave stigle poslije konkursom predviđenog roka, tri prijave su imale nepotpunu dokumentaciju, dok je samo jedna prijava zadovoljavala sve elemente predviđene konkursom. 
Komisija je zbog toga donijela odluku da se ponovi Javni konkurs za imenovanje dva predstavnika akademske zajednice i jednog predstavnika nevladinog sektora u Komisiju za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije sa istim elementima i kriterijima koji su bili predviđeni i u prethodno objavljenom konkursu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću