MENI
21.4.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj 64. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, donesen je zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratificiranje Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izmjenama Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima, koji je u nadležnosti Ministarstva pravde BiH.

Također, donesen je zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratificiranje Sporazuma o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Komisije Evropskih zajednica u vezi sa multikorisničkim programom 2B, za projekte koji zahtjevaju Sporazum o finansiranju u okviru Instrumenata za pretpristupnu pomoć u 2008. godini, resor Ministarstva finansija i trezora BiH.
Članovi Komisije su dali pozitivno mišljenje da se Inicijativa, poslanika Momčila Novakovića, pod nazivom „Utvrđivanje smjernica za djelovanje privremenih delegacijama koje u ime Bosne i Hercegovine učestvuju na međunarodnim skupovima“, uvrsti na dnevni red sjednice Predstavniočkog doma PSBiH.
Primljen je k znanju Izvještaj Doris Pack na AFET-u, Rezolucija o BiH sa prijedlogom rezolucije o Bosni i Hercegovini Evropskog parlamenta, materijal Ministarstva vanjskih poslova BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću