MENI
30.4.2010

LEJLA KLOKIĆ I ALMA ČOLO NA KONFERENCIJI U BRISELU



Lejla Klokić, poslanik u Predstavničkom domu i Alma Čolo, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će 04. i 05. maja na konferenciji pod nazivom „Unapređenje uloge žena kao glavnih donosilaca odluka“, čiji je cilj istraživanje uloge žena u procesu razmatranja i donošenja odluka u vezi ekonomskih i političkih pitanja.

Tokom dvodnevne konferencije koja se održava u Briselu, planirano je održavanje okruglih stolova, sastanaka sa članovima Evropskog parlamenta i uspostavljanje mreža saradnje sa politički aktivnim ženama iz Evrope. 
Organizatori konferencije su Međunarodni republikanski institut (IRI), Demokratska mreža žena (WDN) i Evropska narodna stranka (EPP).  
Evropska narodna stranka (EPP) je osnovana 1976.g. kao prva panevropska politička stranka desnog centra koja je prerasla u najveću stranku na evropskom kontinentu. Demokratska mreža žena (WDN) je formirana 2006.g. kako bi uspostavila globalnu mrežu žena zainteresovanih za politiku, dok Međunarodni republikanski institut (IRI) povezuje žene iz različitih evropskih zemalja koje su politički aktivne ili imaju interes da se bave politikom. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću