MENI
30.4.2010

DELEGACIJA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI O PARLAMENTARNOM NADZORU DRŽAVNOG BUDŽETA



Predsjedavajući Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine, Sadik Bahtić i zamjenik predsjedavajućeg Lazar Prodanović, će od 4.5. do 7.5. u Bečićima (Crna Gora) učestvovati na regionalnoj konferenciji „Parlamentarni nadzor državnog budžeta“, koja se održava u okviru projekta Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) vezanog za jačanje zakonodavnih institucija na zapadnom Balkanu. 

Konferencija se održava uz podršku Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED), a usmjerena je na jačanje pozitivne zakonodavne prakse kroz političku saradnju i razmjenu iskustava predstavnika parlamenata i vlada BiH, Albanije, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, uz prisustvo i prenošenje primjera iz prakse predstavnika parlamenata i vlada Mađarske, Slovačke i Slovenije.  
Krajnji cilj konferencije je definisanje načina za pojačanu ulogu parlamenata u formiranju, planiranju raspodjele i kontroli načina trošenja budžetskih sredstava. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću