MENI
4.5.2010

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE DOMA NARODA



Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH je na danas održanoj sjednici podržala ustavni osnov Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Niko Lozančić.  

Komisija je sa usvojenim amandmanima podržala Prijedlog zakona o zaštiti oznaka geografskog porijekla, Prijedlog zakona o industrijskom dizajnu, Prijedlog zakona o patentu i Prijedlog zakona o žigu, čiji je predlagač Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. Prijedlozi ovih zakona su podržani u identičnom tekstu u kakvom su usvojeni na sjednici Predstavničkog doma PS BiH. 
Ustavnopravna komisija je podržala ustavni osnov i utvrdila usklađenost sa pravnim sistemom BiH, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, čiji su predlagači delegati u Domu naroda PS BiH Dušanka Majkić, Ilija Filipović i Hazim Rančić i Zakona o izmjenama Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Predstavnički dom PS BiH. 
Podržan je Izvještaj o radu Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine, uz prijedlog Domu naroda da ovaj Izvještaj usvoji, dok je odgođeno izjašnjavanje o Zahtjevu za autentično tumačenje Općeg zakona o zadrugama, čiji je podnosilac Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, dok Pravobranilaštvo BiH ne da svoj stav o ovom pitanju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću