MENI
7.5.2010

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 101. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrđena je usklađenost Prijedloga zakona o zabranih svih fašističkih i neofašističkih organizacija i upotrebi njihovih znakovlja u Bosni i Hercegovini, s Ustavom Bosne i Hercegovine i pravnim sistemom Bosne  i Hercegovine, predlagač Vijeće ministara BiH.

Također, članovi Komisije su utvrdili usklađenost Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini, s Ustavom Bosne i Hercegovine i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine, kao i načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH, predlagač Vijeće ministara BiH. 
Utvrđena je usklađenost Prijedloga zakona o Javnom preduzeću za izdavanje službenih glasila Bosne i Hercegovine, s Ustavom Bosne i Hercegovine i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine, kao i načela Prijedloga zakona, čiji je predlagač također Vijeće ministara BiH. 
Podržan je Prijedlog Strategije razvoja sporta u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. U okviru Prijedloga Strategije usvojen je amandman poslanika Rifata Dolića, te postaje sastavni dio Prijedloga Strategije. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću