MENI
11.5.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj 65. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom domu za davanje saglasnosti za ratificiranje Konvencije o zabrani kasetne municije – Oslo, 03. 12. 2008. godine kao i Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o izmjenama i dopunama Ugovora između Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne gore o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Također, dato je pozitivno mišljenje i preporuka Predstavničkom za davanje saglasnosti za ratificiranje Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) – Poboljšanje pristupa finansijskim projektima za mala i srednja preduzeća i Sporazuma o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke – Kredit Investiciono-razvojne banke Republike Srpske za mala i srednja preduzeća. Donesen je zaključak da Ministarstvo finansija i trezora BiH dostavi Informaciju o dosadašnjim aranžmanima Bosne i Hercegovine sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom. 
Primljeno je k znanju više materijala o vanjskopolitičkim aktivnostima članova  Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (kraj).


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću