MENI
13.5.2010

DELEGACIJA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH SUSRELA SE S AMBASADORIMA OSCE-a



Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić i Milorad Živković i član Stalne delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a, Drago Ljubičić, susreli su se danas sa delegacijom ambasadora OSCE-a koja svoju višednevnu posjetu zemljama Balkana, završava u Bosni i Hercegovini.

„Ova posjeta ima veliki značaj za BiH, jer je prisustvo OSCE-a u našoj zemlji posebno važno za pitanja kakva su izborni proces, ljudska prava i sigurnost“, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, Beriz Belkić.     
Milorad Živković je naglasio kako Bosna i Hercegovina očekuje pozitivnu ocjenu u vezi liberalizacije viznog režima, ali da se pred njom još uvijek nalaze važni zadaci kakavi su usklađivanje Ustava BiH sa Presudom Suda za ljudska prava u Strasbourgu i popis stanovništva, dok je Drago Ljubičić istakao važnu ulogu OSCE-a ne samo za aktivnosti Parlamentarne skupštine BiH, već i za našu državu u cjelini. 
Ambasadori OSCE-a su tokom razgovora sa zvaničnicima PS BiH rekli da je njihova posjeta zemljama Balkana predstavljala izuzetnu priliku da se na licu mjesta uvjere u porast stepena saradnje i povjerenja među državama regiona. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću