MENI
18.5.2010

PREDSJEDAVAJUĆI KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE, SLAVKO MATIĆ NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI O SIGURNOSNOJ SITUACIJI NA ZAPADNOM BALKANU



Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Slavko Matić, danas se, u okviru sesije o procesu integracija u euroatlantske institucije, obratio  učesnicima Međunarodne konferencije o sigurnosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, koja se pod pokroviteljstvom Političke komisije Parlamentarne skupštine Zapadnoevropske unije (WEU), održava u Zagrebu. 

Cilj konferencije je usvajanje Izvještaja o sigurnosti i stabilnosti na Zapadnom Balkanu koji će biti formulisan nakon okončanja sesija o vojnim operacijama na Zapadnom Balkanu i procesu euroatlantskih integracija. 
Ovaj Izvještaj treba biti razmatran i ponuđen na usvajanje Parlamentarnoj skupštini Zapadnoevropske unije u junu ove godine. 
Planirano je da se Slavko Matić tokom boravka u Zagrebu sretne i sa Franom Matušićem, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Sabora Republike Hrvatske. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću