MENI
19.5.2010

ZAMJENICI PREDSJEDAVAJUĆIH PREDSTAVNIČKOG DOMA I DOMA NARODA, MILORAD ŽIVKOVIĆ I DUŠANKA MAJKIĆ NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI U RIMU



Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorad Živković i zamjenica predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić, učestvuju na Međunarodnoj konferenciji Globalno upravljanje okolinom koja se održava u Rimu 20. i 21. maja 2010. godine.

Predviđeno je da se Milorad Živković obrati učesnicima tokom prvog dana konferencije u okviru sesije "Uloga lokalnih i nacionalnih organa vlasti u upravljanju okolinom". 
Konferenciju organizira Fondacija Međunarodni sud za zaštitu okoline (ICEF), pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Vijeća Evrope, Ministarstva vanjskih poslova i predsjednika Republike Italije sa ciljem da se daju odgovori na sve jače prijetnje okolini, kao što su globalno zagrijavanje i klimatske promjene.
Međunarodni sud za zaštitu okoline već više od dvadeset godina promovira korake za što bolje međunarodno upravljanje okolinom na političko-administrativnom i zakonskom nivou. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću