MENI
19.5.2010

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 102. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nije utvrđena usklađenost Prijedloga zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju, s Ustavom Bosne i Hercegovine i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Drago Kalabić.

Utvrđena je usklađenost Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, s Ustavom Bosne i Hercegovine i pravnim sistemom Bosne i Hercegovine. Također, članovi Komisije su podržali načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. 
U skladu sa zaključkom sa 77. sjednice Predstavničkog doma, članovi Komisije su postigli saglasnost o tekstovima Prijedloga zakona o autorskim i srodnim pravima i Prijedlogu zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskih i srodnih prava, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. 
Također, u skladu sa zaključkom sa 77. sjednice Predstavničkog doma, postignuta je saglasnost o tekstu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. 
Primljen je k znanju Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća za 2009. godinu  i podržan je Izvještaj o zaštiti ličnih podataka BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću