MENI
26.5.2010

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET DOMA NARODA



Na danas održanoj 47. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda, u prvom čitanju podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, čiji su predlagači delegati Dušanka Majkić, Ilija Filipović i Hazim Rančić.

Podržan je Godišnji i Finansijski izvještaj Centralne banke BiH za 2009.g.  Komisija je podržala Izvještaje o radu Vijeća ministara BiH za 2009. godinu iz nadležnosti Komisije za finansije i budžet Doma naroda i to izvještaje o radu Ministarstva finansija i trezora BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Agencije za javne nabavke BiH i  Ureda za razmatranje žalbi.
Podržan je Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH za 2009. g. Nije podržan prijedlog zaključaka koji su sadržani u Izvještaju Ureda za razmatranje žalbi, ali je  usvojen prijedlog zaključka Komisije za finansije i budžet.   
Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2009.g. i Tromjesečni finansijski izvještaj Kancelarije za reviziju institucija BiH su primljeni k znanju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću