MENI
10.6.2010

SUSRETI ČLANOVA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST BiH TOKOM PRVOG DANA SLUŽBENE POSJETE HRVATSKOJ



Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH koja boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Hrvatskoj posjetila je Hrvatski sabor. Tom prilikom održan je sastanak sa članovima Odbora za odbranu, Odbor za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost i članovima Delegacije Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o radu odbora kao i saradnji parlamentarnih tijela u regionu a konstatirano je i da je bilateralna saradnja RH i BiH izuzetno dobra te da se u zadnje vrijeme sve više sarađuje na brojnim poljima što stvara jako dobru atmosferu u cijelom regionu. Također, dogovorene su aktivnosti koje će se zajednički realizirati u naredniom periodu, posebno između naše Zajedničke komisije i Odbora za obranu.
Članovi Zajedničke komisije koje predvodi predsjedavajući Branko Zrno danas su posjetili i Centar za sigurnosnu saradnju RACVIAC u Zagrebu gdje ih je primio ambasador direktor Centra Nikola Todorčevski. I ovo je bila prilika da se izrazi zadovoljstvo zbog uspješne saradnje i dogovore aktivnosti koje će se realizirati u saradnji sa Parlamentarnom skupštinom i Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću