MENI
10.6.2010

OKONČANA POSJETA DELEGACIJE USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA I DOMA NARODA SR NJEMAČKOJ



Tokom posjete Bundestagu SR Njemačke, članovi Ustavnopravnih komisija Predstavničkog i Doma naroda PS BiH su se susreli sa Siegfriedom Kauderom, predsjedavajućim Komisije za pravo, Marieluise Beck, predsjednicom Parlamentarne grupe za BiH i Kerstin Steinke, predsjednicom Komisije za peticije. Sagovornici su  razmijenili mišljenja o funkcionisanju radnih tijela Bundestaga i PSBiH, sa posebnim osvrtom na procedure donošenja zakona.

Delegacija PS BiH se u sklopu posjete SR Njemačkoj, susrela i sa Chrithopom Metzom, generalnim sekretarom Parlamenta Saksonije koji ih je upoznao sa načinom rada ovog zakonodavnog organa. Naša delegacija je u Parlamentu Saksonije prisustvovala prezentacijama Elektronska dokumentacija i sistem arhiviranja, Status poslanika i Proces donošenja zakona - uloga pravne službe.
Predstavnici PS BiH su razgovarali i sa Andresom Schurigom, direktorom Agencije za zaštitu podataka Saksonije o zadacima Agencije, sa posebnim osvrtom na proces donošenja zakona i sa Martinom Modschiedlerom o načinu rada Ustavnopravne i Komisije za Evropu.  
Članovi ustavnopravnih komisija PS BiH su na kraju službene posjete SR Njemačkoj sa Maxom Winterom, predsjedavajućim Kluba poslanika CDU razmijenili mišljenja o strukturi, zadacima i odgovornostima parlamentarnih službi za savjetovanje političkih grupa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću