MENI
14.6.2010

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 104. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o autorskom i srodnim pravima i Prijedlogu zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskog i srodnih prava, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Oformljena je Radna grupa, koju čine tri predstavnika Ustavnopravne komisije, direktorica Instituta za intelektulano vlasništvo BiH, predstavnici drugih institucija nadležnih za provođenje pomenutih zakona, kao i predstavnici medija. Odlučeno je da Radna grupa do naredne sjednice Ustavnopravne komisije razmotri uložene amandmane na tekstove prijedloga zakona radi traženja kompromisnih rješenja, u skladu sa zaključkom Doma sa 77. i 78. sjednice. 
Podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini, predlagač Vijeće ministara BiH. 
Članovi Komisije su podržali Izvještaj o provedbi zakona u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH za 2009. godinu, te predložili Predstavničkom domu njegovo usvajanje. 
Podržana je Informacija i zaključak Vijeća ministara BiH o utvrđivanju odgovornosti unutar Ureda za razmatranje žalbi BiH. 
Podržana je inicijativa poslanika Mirka Okolića da se na dnevni red jedne od sjednice Doma stavi tačka dnevnog reda „Informacija o sklopljenim ugovorima o djelu ili radu u svim ministarstvima, direkcijama, agencijama i ostalim upravnim organizacijama BiH od 01. 01. 2007. godine do 12. 05. 2010. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću