MENI
14.6.2010

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE DOMA NARODA



Na danas održanoj sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda je usvojen zaključak da je Prijedlog zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju, čiji je predlagač Drago Kalabić, poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH. 

Komisija je podržala Prijedlog izmjena i dopuna Kodeksa ponašanja poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Usvojen je zaključak da su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće  ministara BiH i Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011.g., čiji je predlagač Privremena komisija za pripremu Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. g., usklađeni sa Ustavom i pravnim sistemom BiH.
Komisija je dala pozitivno mišljenje o Izvještaju o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini za 2009.g., čiji je podnosilac Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH i primila k’ znanju Informacija o radu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.
U vezi Zahtjeva Agencije za poštanski saobraćaj BiH za autentično tumačenje jednog člana Zakona o poštama Bosne i Hercegovine, usvojen je zaključak da je norma jasna i da autentično tumačenje nije potrebno.
Na današnjoj sjednici je razmatrana i Informacija o aktivnostima USAID-a i Misije OSCE-a u BiH o Programu podrške parlamentima, sa posebnim osvrtom na organizovanje stručnog savjetovanja Obezbjeđenje identičnih propisa u službenim jezicima u Bosni i Hercegovini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću